Här kommer Back On Tracks svar:

NatDopKs beslut

 
 
 
Vi på Back on Track har blivit väldigt förvånade över både beslutsprocessen och själva beslutet från Kjell Bräster, enligt uppdrag från Nationella Dopingkommissionen (NatDopK) för hund, rörande beslutet om att dopingklassa Back on Tracks hundtäcke.

Vår VD har talat med Bräster, som har lämnat följande information:

  • Produkter som marknadsförs med orden smärta och läkning skall klassas som doping eller som otillåtna metoder, enligt NatDopK. Lindrar en produkt smärta så ska den dopingklassas enligt djurskyddslagen eftersom annars kan konsekvensen bli att man tävlar med ett djur som borde vila eftersom man bara dolt smärtan.

  • NatDopK för hund intresserar sig inte av dopingklassning beträffande andra djur än hundar.

  • Bräster säger sig inte ha några specifika kunskaper om vår produkt. Han säger vidare att han inte besitter kompetensen att bedöma hur den fungerar.

Efter denna korta dialog hade vår VD väntat sig att få komma till tals beträffande produktens funktion, vilken är att reflektera hundens egen värme. Det hade varit värdefullt att komma i dialog om varför man vill dopingklassa en produkt som är skadeförebyggande och hur man anser att NatDopK för hund skall hantera andra värmande täcken eller hur länge en hund får stå i solen innan den startar. Vi vet alla att våra leder får mindre smärta när vi vistas i varma länder, liksom att värme är bra för leder och muskulatur. Ska då inte hundarna få dra nytta av det inför tävlingar?

Idag står det i Nationellt dopingreglementet för hund under otillåtna metoder:
s k alternativa behandlingsmetoder. Exempel på de sistnämnda är bl a TNS (transkutan nervstimulering), laser, ultraljud, elektricitet, joniserande strålning, akupunktur och kiropraktik.

Ifall dopingkommissionen har tänkt lägga till en ny grupp såsom värmande täcke hade det varit lämpligt med ett möte där parterna hörs, där man stämmer av konsekvensen av beslutet.

Om det endast är marknadsföringen NatDopK för hund har reagerat på hade det varit lämpligt att meddela detta till oss, samt ha givit en deadline att åtgärda den.

Back on Track önskar nu ett utdrag ur mötesprotokollet från NatDopK för hunds styrelsemöte där beslutet om dopingklassningen av vår produkt togs.

Back on Track är tacksamma för det stöd vi nu får av upprörda hundägare och hoppas på att vi gemensamt kan få till stånd en dialog med NatDopK för hund och kanske få igång en mer rättsmedveten process.

Kommentarer
Postat av: Emma & Mikael

TACK för senast, fortfarande mätt ;) Superfint blir det hos er :)

2009-04-26 @ 21:15:31
Postat av: Emma & Mikael

tack för igår :) ni bor ju supernice :)

2009-04-26 @ 21:20:09
Postat av: Icka

Tack tack, det var super trevligt att ni ville komma:)

2009-04-28 @ 12:52:40
Postat av: Anna å Daggan

Hej,Bara jag som tittat förbi :)kram kram

Anna å Dagny2009-04-29 @ 12:42:17
URL: http://www.dengilidengan.se
Postat av: Icka

Hej hej, Anna. Kul att du kikade in en sväng:) Såg att ni skulle annordna läger igen:) Jag och Ebba är hel på, i skyddet:)

Ha det gött kram

2009-04-30 @ 13:21:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0