Tävling

Uppdaterar bara lite fort. Ska jobba inatt och är kanon trött just nu, kommer mer i morgon.
Blev uppflyttad till högre klass spår idag på 525,25p.
Så nu är det min tur att ta med fika på tisdag f**
Puss och kram

Spårläger

i Oskarshamn har vi haft i helgen. Jäklar vilket bra läger. Kan inte uttrycka med ord hur nöjd jag är....
Thomas Wiman, utbildare inom polisen mm var det som höll i spårlägret.
Snacka om att man har gjort fel. Hur många känner inte igen sig i följande.
- Går du spår åt mig. Jag vill ha 6 pinnar, vinklar. Inga pinnar i vinklarna, och akta så du inte går in på Arnes spår.
Och det ända som räknas när man gått spåret är om alla pinnarna är med hem. Sen kanske hunden har lärt sig massor av bra saker på vägen.
Vi har lärt oss hur man lägger olika spår så som: konkuransspår, tappteknik, förledningsspår, driftrutor, släppspår, sökspår mm.
Driftrutan är en kanon bra start för påsläpp i rutan.
Är så skönt att va på ett spårläger där man inte ska lära hundarna en massa, utan att vi har fått en massa tips på olika spår man kan lägga när de olika problemen kommer.
Började på lördagen med att lägga på öppet.
Startade spåret med en driftruta för att få hunden i rätt fack, sen en båge, ett virrvarr, båge ut och ett slut. Alla hundarna blev lite fundersamma, men skötte det kanon fint.
På eftermiddagen så la dom ungefär samma spår men med lite mer svårigheter i såsom stjärnor T osv.
Såg även en hund som tränade tapp teknik.
Söndagen började med att vi diskuterade tapp tekniken och lite konkurans spår.
Åkte ut i skogen och så la vi spår för att träna tappteknik, förledningsspår och konkuransspår. Var kanon kul att kolla på hundarna hur de löste alla uppgifter. Riktigt kul avr att se konkuransspåren och tapptekniken.
Kommer verkligen att använda mig av följande tekniken.
Max har ju som sagt haft lite bråttom i spåret och lätt villat bort sig bara för att det just gått för fort. Var ute och la ett av våra många spårövningar till honom idag, och jag kan bara lyfta på hatten......
La även ett spår till Ebba. Började på vår äng, la en drift ruta en böj, ett virrvarr och ett tapp, över vår stenmur och några meter på vår grusväg, in på grannens gård och igenom hans staket, där fick vi även träna på förledningar, ut genom hans grind och ut på asfalten, spårade en bit på asfalt och sen igenom vår grind och slutpinnen uppe på stentrappan. Gick helt kanon. Men tack vare att hon var i rätt fack hela tiden, jag säger bara inga 7-8% mer utan 70-80% är det som gäller nu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vill även tacka Calle och Angelica för att vi fick bo där under natten och till Micke och Emma som annordade detta läger.....
På lördag är det tävling, önska mig lycka till:)
Pok

Hmm

Har hittat min framtida brudklänning. Kommer väl inte hända än på 10 år, men drömma kan man ju få:)


Annars rullar allt på. Man tror hela tiden att taket ska rasa ihop, som dom sågar och slår i köket.
Men fint blir det säkert, tyvärr ser jag inget ljus i tunneln ännu, men det kommer nog..................
Ebba läker fint och inatt var första gången hon var ute i hundgården hela natten. Jobbade ju natten så hon fick följa med mig in och sova sen, den lilla gumman:)
Har varit ute och gått lågpromenad med alla vovvarna nu. Får ju göra sånt nu när inte husse hinner med. Känns inte som om jag kan göra så mycket i köket än, så jag är glad att kunna hjälpa till med något.
Nix nu måste jag få något i magen innan jobbet kallar.
Tyvärr har musen inte gett sig till känna än:)

Fan

ska åka till jobbet och har en mus i bilen.......


Hej hej

Lite uppdatering om Ebba. Hon läker fint, efter att hon fixat ur dränen själv:(  Hålen i nacken är snart helt ihop läkta, men de var ju heller inte så djupa. Är såren där bak som ser värre ut. Men enligt vet så sa han att vi skulle hålla såren öppna så länge som möjligt bara för att kunna hålla som rena. Men det ser inte roligt ut alls....
Har kört lite lydnad och gått lite koppel promenader med henne. Vill vänta tills medicineringen är över innan jag kör igång ordentligt. Synd att man har en tävling till i vinter, annars hade hon nog fått vila resten. Men som sagt tror jag kan bli lite lat om jag lägger ner redan nu:) Så vi sattsar 110 på sista spåret.....
I morgon kommer ägarna till Paxton, hunden som hoppade på Ebba. De skulle komma förbi med en liten krya på dig present, får se vad det kan tänkas vara:)
På torsdag så åker Dejsan. Hon ska vara hos en tjej som heter Hanna. Det roligaste är att hon bara bor ca 3 km från oss. Så jag kan rida och komma och hälsa på när jag vill. Kommer bli så skönt att slippa tänka på att stressa med hästen också. Hon kommer få det så himla bra. Lycka till, till er två:)
Så till lilla Max. Han växer och är stor. Ja nu ser tom jag att han är stor:) och fortfarande totalt vild. Har alltid haft vilda valpar, men de brukar iaf lugna ner sig en smula, men inte han, han är nog tom värre nu. Ett stoort hjärta till dig som uppfann hundgården:)
Men hans träning ser riktigt fin ut. Har inte kört någon som helst kamp med honom på sista tiden. Koncentrerar mig på lydnaden, tror jag kommer behöva den för att klara av honom i framtiden. Men det är en riktigt trevlig hund. Kom på härom dagen att han är den enda hund som vi har hemma som tycker om någon annan än matte och husse:)
Helgen som var, så hälsade jag på hos Anette och Janne på Av Centaurus på lördagen. Simon kunde tyvärr inte föjla med, han var inne med sin bil som gått sönder. Han var lagom road kan jag säga:)
Har varit sjuk i helgen också. Hade feber hela lördagen, piss tråkigt.
Är fortfarande förkyld och hängig med det funkar.
Tänker inte ens yttra hur det går med vårt kök urk på burk:(
Ska sova lite nu POK
ps: Har två grattis att dela ut. Det ena går till Put och Lycka som tog ännu ett 1:a pris i lyd kl 1
Det andra går till Markus och Coch som redan är SM klara för 2009!!!!!!! med kanon poäng på båda kval tävlingarna:)

RSS 2.0