Helgen.....

har varit ok. Har jobbat hela helgen men hunnit med lite ändå.
I fredags var jag ledig, dagen gick åt till hundträning och julbord.
La ett spår till Max, som gick kanon. Men får bromsa honom lite i vinklarna fortfarande. Ebba fick köra lydnad. Började med rutan på henne. Gick kanon och hon fattade galoppen fort. Vill köra lite lydnads lydnad ett tag, är ju inga brukstävlingar än på länge men lydnadstävlingar brukar ju alltid finnas. Körde även framåtsändandet. Har ju lagt de på hyllan eftersom det har varit framförgåendet i lägre. Så nu måste hon påminnas hur man gjorde:) Är så skönt att man inte kan köra annat än lydnaden nu när hon har halsont. Då kan man koncentrera sig bara på det en tid. Gör inget att hon är lite krasslig nu, då blir det en välförtjänt vila från skyddet ett tag:)
På kvällen var det dags för julbord med Simons jobb. Blev på hamnkrogen i år igen. Jätte god mat och trevligt sällskap. Åkte hem tidigt för jag skulle upp klockan 06.00 och börja jobba.
På lördagskvällen var det dags för julbord igen:) men denna gång hemma hos Linkan och Katja. Vi hade knytis och lagade all mat ihop. Super trevligt, blev mycket prat och dricka:) Men min helg kan summeras NYCKTER! Jag körde i fredags och så även igår kväll:) Men det är inga problem, är van nu:)
Måste bara önska min kusin Emma lycka till med sin nya bebis, en liten malle flicka. Skönt att du äntligen förstår vilken ras man ska ha:) Hoppas vi syns på julafton och att du har med den lilla mallegatorn:)
Tack och hej.


 Inte lite söt:)


Sedan till lite rolig läsning:)
 Konsten att ge rätt budskap på fel sätt:)


Polisen kanske ska sluta äta munkar på jobbet och faktiskt jobba istället:) (Hittat på tjuvtittat.se)

 HA HA HA HA HA HA HA

 Logiskt?? Knappast


 Bästa filmen:)


 Nej då är man nog rätt rökt:)

 Tysk reggad bil.... Är innehållet som räknas:)


 Dagens meny

 Nja snarare köttfärs!!!

 ha ha ha ha


Vilken helg:)

Jisses vad vi har hunnit med mycket i helgen:)
Avslutade fredagen med att hämta Mia mitt i natten för avfärd mot Ullared på lördags morgonen:)
Åkte tidigt som attans. Mötte upp Nicke i Växjö. Mia var helt överaskad över honom, en kille utan tjej som följer med till Ullared frivilligt:)
Kom fram 06.30. Hamnade faktiskt rätt långt fram i kön.
Oj vad det finns saker. Hittade massor av julklppar, till mig själv:(
Tro det eller ej, men klockan halv tio var vi klara. Var nog tur det, för lite senare kunde man inte ens röra sig där inne och det var kö ända ut till bilparkeringen.
När vi kom hem så hade Nicke varit och hämtat sin "lilla" malle hane Alfons. Sen blev det Harry Potter för hela slanten.
På söndagen blev det en tidig morgon igen, denna gång för avresa mot Växjö och hund träning med Anette och Janne på Av Centaurus.
Vi hade hyrt ett ridhus. Är jätte nöjd med Ebbas träning. Korgen funkar kanon och transporterna börjar se riktigt bra ut.
Sista passet körde jag hopp över hinder med armen bakom. Tyckte hon bet så otroligt dåligt. Hon harklade sig massor efter. Tror det var allt damm från ridhuset som fassnar på armen.
Verkade som om alla var nöjda med dagen. Även Linkan och Lexx var med idag. Jätte kul att han inte glömmer bort oss helt nu, när både Lexx och Linkan jobbar som poliser:)
Idag började jag jobbet klockan 13.00. Åkte in till vet med Ebba så de fick kolla hennes hals. Hon har ju inga krokodil bett, men något var fel kändes det som. Vet. kunde konstatera en viss rodnad i halsen och trodde det var en halsinfektion, så nu blir det pencilin i 13 dagar, rätt stark dos också. Skönt att man känner sin hund så pass väl:) Max har fått köra lydnad och bett övningar i helgen, jisses vilken hund. Han är en malle i en schäfer kropp:)
Nu vänta en jobb vecka och julbord på fredag.
Chip och hej.


Hej hej:)

Som sagt var inte igår man var här inne och bloggade.
Men nu har jag ju något roligt att blogga om:)
Äntligen är Ebba och jag uppflyttade till högre skydd!!!!!
Får väl börja med att berätta lite om tävlingen.
Som sagt tävlingen gick av stapeln på söndags morgonen klockan 07.30 och för alla ni som inte vet, så var tävlingen i Alingsås, alltså ca 35 mil från Kalmar:) Men vad gör man inte för att genomföra sina mål för året:)
Blev att gå upp klockan 02.00, för att starta bilen 02.30.
Men då är man glad för att man har en malle. Ebba var överlycklig att få komma upp mitt i natten:)
Något trötta var vi. Vi hade ju besök från storstaden i lilla Harbymo. Madde en kompis från Sthlm och en kollega till henne, kom till oss på lördagskvällen. Hon skulle tävla högre spår på söndagen i Saxnäs. Lite tråkigt att man inte kunde dela en flaska rött på kvällen:)
Men vi åt tre rätters och pratade skit, hade riktigt trevligt.
Jaha åter till tävlingen. Vi lyckades köra in en timme på vägen, pga av att det var lugnt på vägarna. Så till Simons stora förtjusning så kunde han somna gott när vi var framme:)
På samlingen fick vi veta att dagen började med lydnad sedan plats, budföring, spår och till sist skyddet.
Blev lite orolig, vi har haft lite kalle vajsing med spåret, och hade hoppats att all den första energin skulle läggas där, men icke. Åkte ut till lydnadsplanen som gick på en jätte fin fotbollsplan, så tyvärr kunde man inte skylla på planen:(
Hade start 5 av 6 hundar.
Såg hur hund på hund låste sig på domarna i linförigheten. Så var det min tur. Lydnaden är det moment som Ebba och jag samlar våra poäng på. Men inte den här gången:( Stan hund j**** rent ut sagt. Linförigheten var katastrof, finns de dagar man vill sjunka genom jorden och så finns det de dagar man inte ens vill va på plats. Detta var en sån dag!!!!! Slutade min lydnad på 259,5p, men det fanns ljusglimtar, hade iaf 9 på krypet:)
Men nu vet jag vad jag ska lägga mitt krut på´, måste tävlingsträna mer med kommendering och folk som rör sig. Lovar hade jag viskat revir i linförigheten så hade hon exploderat:)
Platsen gick bra. På budföringen så skallade hon 2 gånger på mottagaren så en 7a där.
Kan väl säga att jag var väldigt besviken innan spåren.
Upptaget på spåret kunde varit bättre, hon gjorde en liten lov innan hon fäste. Så 9,5 på påsläppet. Missade tyvärr en pinne i spåret, men jag var super nöjd ändå. Spåren gick på öppet och både hon och jag är inte fan av ängs spår. Träffade en gubbe med sin hund på sista streckan ner mot slutet. "Tränar ni spår" gormade han 5 meter från Ebba:) Nej vi tävlar fick jag ur mig lite fort. Men lilla ebban tittade inte ens på gubben. Så ett steg i rätt riktning:)
Så jag var iaf med poäng mässigt. Lång väntan innan skyddet.
Tog in Ebba så hon fick skälla och känna på ridhuset innan. Skyddet gick inomhus. Har ju varit i ridhus innan men det var ett helt år sen. Men hon verkade oberörd.
Sen var det min tur, är jätte nöjd med mina transporter tror jag fick 8,5.
Överfall 8,5- 9
Fasttagande: 9- 10
Bev i arm: 8,5- 8,5
Tror det var så.
Hon var helt underbar i skyddet. Är så gutt när det tom känns bättre än träning. Blev tyvärr lite nerdrag på poängen pga mig, tex när jag ansluter till figurant så tar jag denne på axeln och kommenderar ligg, fick jag inte göra tyvärr, sen när jag lämnar henne i bev i arm, så klappar jag henne i sidan en gång istället för att säga pass på, fick jag inte heller göra. Men men, man lär sig något varje gång. Det roliga är att när jag var i Enköping och tävlade så gjorde jag precis samma sak, men då var det ingen som sa något:)
Slutade på andra plats på 505,5p helt ok. Men jag kommer gräma mig över lydnaden, budf och spåret. Men som sagt tänk om inte om hade funnits:)
Ska se om jag kan lägga ut filmen på mitt skydd. Rikard alias tigebalsam mannen, filmade allt:)

Vill även passa på att gratta Annelie och Extra till uppflynning till högre spår. Super bra jobbat med en malle tik på endast 18 mån
Även grattis till Extras bror Egon och Sverker som vann och blev uppflyttade på samma tävling som jag var med på.

Vill även tipsa om en ny kennel. Är ni ute efter en rejäl schäfer att jobba med gå in på http://www.rixdivanskennel.se/ deras kull efter Gråmanns Rixi och en belgisk hane kommer att bli något extra. Tiken är en super tik, har nog inte sett någon sådan rejäl och trevlig schäfer tik innan. Verkligen värt att titta på.

Men alla mina tankar går just nu till Emma. Känner verkligen med dig, är bara att ringa om du vill prata.
Måste vara fruktansvärt för dig, kan inte ens tänka mig. Hoppas allt blir bättre med tiden:(

Blev långt inlägg idag, men som sagt var ju ett tag sen jag bloggade:)RSS 2.0