Ebba:(

aha då var Ebba opererad:(
Kom och cyklade i södags på väg att ta in hästarna. Är ca 2,5 km enkel resa, så Ebba brukar få följa med, hon älskar att va med där.
När vi kommit ca 1 km så möter vi en rottis med husse och matte på andra sida vägen. Såg redan innan att de hade problem med den, han började rottis grymta och bråka med dom. Men tänkte inte så mycket på det, utan tittade rakt fram och på Ebba, som inte ens gjorde en min åt hans håll, utan bara tittade framåt. Sen bara ser jag hur han kommer i världens fart framför oss och bara flyger på Ebba, som ser helt paff ut. Hon är ju verkligen inte den hunden som vill bråkutan kriker. Han får ett riktigt tag om ryggen på henne. Tyvärr så hade det regnat ute och han var rätt så blöt, så när matte lyckas få loss honom, så sliter han sig och hoppar på henne igen. Men då har jag fått nog. Man märkde ju med en gång att inte Ebba ville båka med honom, så jag släpper kopplet och drar tag i svansen på 50 kg rottisen. Han verkade bli så paff att han släpper, varpå Ebba lomar iväg till hans matte som står vid vägkanten.
Tittade igenom hundarna en snabbis på plats, men ser ingen speciellt. Men som sagt de var ju blöta. Tog deras ummer och lovade att höra av mig om jag ser något senare. Cyklar vidare till stallet, bara för att inte göra så stor sak av det hela. Hon verkade riktigt cool efter. Så väl hemma så linimentade jag ryggen på henne och satte på back on track täcket. Tänkte att musklerna har nog blivit rejält ömma i ryggen, så lite förebyggande.
Går in och ser hur hon slickar sig på ena bak låret. Tittar med hittar inget, men ju längre kvällen går och ju mer hon slickar sig, så tänkte jag att det måste vara något fel. Tar en sax och börjar klippa lite päls. Rätt som det är så tar jag tag i en bit päls och lyfter bort som ett lock:( därunder är det ett hål hela vägen in till muskeln. Alltså riktigt djupt.
Fick tid hos vet dagen efter. Och som sagt operation. Hittade ett hål till på halsen, men inte lika djupt.
Så nu har hon drän både på bak och på halsen. Ser inte alls roligt ut.
Stackarn ska vara still i 9 dagar. Bara allt läker som det ska nu.
Men som tur var så är hundens husse och matte kanon bra. De står för allt,och var med hos vet dagen efter. Hussen tog tom ledigt från jobbet. Men sen fick hon ju stanna hela dan, för operationen tog sin tid.
Skönt att slippa dra in polisanmälningar osv, och att man kan skiljas som vänner. De går en del med honom här ute hos oss.
Tydligen var anledningen att de haft en nosgrimma på honom, och han hade backat ur den och kommit lös. De sa att alltid har dubbla koppel på den när de går i stan, men nu är det nog dags att ha det i skogen också. Finns ju faktiskt en del hundar här ute...
Simon han är i Danmark. Han är på semester med familjen i en vecka. De hade varit i Tyskland igår, mums mums:)
Är lite läger på G nu. Nu till helgen är det Växjö, på Centaurus. Helgen efter är det spår läger i Oskarshamn och sista helgen ska jag tävla. Får väl se, nu blir det ju inga läger för min del, men man lär sig ju mycket på att titta också:)
Nu är det tisdgasträning med gänget, så nu måste jag tyvärr åka.
Pok
Här kommer lite bilder på min lilla sjukling. De är från kennel lägret vi hade:)


Hon apporterad faktiskt korven:)

Budföring. tjohoo

Fick extra poäng om hunden kunde något trick:)

Uppletande, jätte konstigt att man fick bita i kudden:)

Fick pris för att Ebba och jag hunnit med så mycket på så kort tid. Är jätte kul att man blir uppskattad för det man gör:) Snygg tröja också:)

GRATTIS

JÄTTE GRATTIS alla min A- barn som idag fyller 3 år:)
Arwen
Aurora
Azzi
Arrow

Mycket

Nu är det mycket.
Har precis börjat renovera köket. Nästan allt är utslängt.
Puh, gjort en liten fin kökshörna inne i vardagsrummet med kokplattor, micro och kaffebryggare:) Allt som man behöver.
Tillbaka till Apollos MH. Tycker faktiskt att det var helt ok. Han plockade inte fram sitt paket man sett innan, men han flydde inte heller fältet, som matte trodde:) Nej han var nog mest nyfiken på allt. Men de små liven är ju inte så gamla än. Är kankse skönt att han inte hittat alla verktyg och vet hur han ska använda dom redan. Men som sagt det är husses hund, I don´t care.....:)
Har anmält ny tävling nu.
Är ett lägre spår i Saxnäs på Öland.
Men det brukar tydligen vara hur mycket anmälningar som helst så troligen med min vanliga tur så blir man säkert bort lottad.
Annars kör jag i 110 med siktet inställt på lägre skydd till våren.:) Funderar på Kalmar tävlingen i mars eller april. Simon ska ju bara figga och har inte en anig om när den är. Helt otroligt att han kommer ihåg vad han heter, jag menar, det var ju så länge sen han döptes....
Har varit hundvakt i 4 dagar, åt grannens lilla papilon Quasimondo.
Har har skött sig jätte bra och Ebba och han är bästisar nu. Han skriver tom Ebba på pennfacket:)
Träningen går ok. Är inte riktigt nöjd med Max och hans spår. Allt ska ju gå så himla fort tycker han. När han kommer ut ur hundgården, hinner han hoppa upp på stenmuren två gånger hämta bollen på det nysådda gräset, reta Eddie och Pollo för att de är inlåsta och inte han, innan jag ens hinner reagera. Puh........Alla brukar ju säga att det är väl inte konstigt han umgås ju med tre mallar om dagarna, men jag lovar, han är värre än en malle:)
Men hans lydnad går jätte fint. Är faktiskt lite sugen på att anmäla en lyd I med honom i Hultsfred i november, men vi får se, måste få helt ording på ställandet innan......
Ska ta lite bilder på köket, innan och efter bilder ni vet....... Om inte Simon hinner kasta ut allt innan jag hittar nya batterier:)
Ska jobba inatt så tack och hej. Om ni ska festa, gör inte det i O hamn:)
Är det så här polisen jobbar inte konstigt att jag inte jobbat så mycket på sista tiden:)
http://www.youtube.com/watch?v=ybgcyGvyhgo

Hmmm

Jaha, det var ju tur att man kom på att man var blåst innan man betalat flera tusen i onödan. Tyvärr blev det inte som jag tänkt. Eller ja, visste väl det från början, lät liksom för bra för att vara sant....
Men men får väl leta vidare.
Så vad har jag hittat på den sista tiden. Igår var det hundträning med gänget, lika trevligt som vanligt. Emma och Micke från O hamn var med.
På torsdag är det dags för lydnad. Tror det blir Linkan, Micke, Simon och jag. På söndag blir det sök med skyddsgänget.
Ja vet inte om jag gör så mycket annat. Är hundträning med företaget på måndag i O hamn också.
Hmm och min dag i dag då. Ja tog cykeln och Ebba och drog till hästen. Tillbaka och lite lydnad med henne också. Krypet börjar se bra ut nu:)
På lördag är det dax för Pollos MH. Ska till Varberg med honom. Funderar på Ullared under tiden husse går sitt MH:)
Hoppas bara att han inte är för galen. Ebba är i höglöp nu och pojkarnas huvuden är inte alls där de ska:)
Nej nu ska jag ut och hjälpa Karin. Hon kommer hit med en av mina rottisar. Tävlingsdags snart så lite hjälp till henne vore nog på sin plats.:)
Tack och hej....

Ev. klart

Nu är det riktigt spännande:) Kanske att det kommer att funka.
Kommer få svar innan helgen tror jag. Vet inte riktigt hur jag tänker när det gäller allt detta, men som papa brukar säga: ja du löser ju det mesta hur omöjligt det än är:)
Kan det vara så att jag haft en så himla tur den här gången, kan inte tro det, detb är därför jag inte avslöjar vad det handlar om. Lovar ni kommer att få veta allt när det är klappat och klart, och jag står där med det i ena handen.
Håll tummarna nu:)
Sov sött

Kalas och annat.

Nu har jag bestämt  min nästa hund. Har ju alltid haft en passion för små hundar och nu har jag hittat den rätta:)
Hittade en pomeranian härom dagen på vägen hem från jobbet. Ja alltså den var precis på vägen utanför vårt hus. Stannade bilen och den hoppade upp i knät. Såg ingen matte eller husse i närheten så jag körde de hela 20m hem. Stannade och ställde in Ebba i hundgården. Precis när mina tankar hade gått fram och tillbaka: Simons syster äger ju faktiskt kalmar djursjukhus, hmm chipp plocka bort hmm. Så hörde jag någon roppa borta i skogen. Jaha var bara att börja traska däråt, med lill sudden i knät.
Jag kan ju säga en sak, hade jag vetat vilka som hunden tillhörde så hade jag gjort slag i saken och låst in lilla sudden ett tag till.
Ett yngre par med en hund till, som de tack och lov hade i koppel. Jag menar en hund med en ben längd på 2cm,hur fort springer den. Tom järnvägen går precis där dom gick, kan väl inte vara så svårt att springa och fånga den???
Jag lämnade över hunden, de sa inte ens tack, utan bara tog hunden satte ner den på backen, vände och gick??? Iof hade jag uniformen på mig och sa med lite arg röst: jag hittade den faktiskt ute på vägen!!
Jaja, nu är jag helt kär i dom. Kolla bara på dessa bilder:

full fart:)

Lite för mycket päls:)

Skriften till denna bild var: Ludde sitter fint. Öhh en boll??

 Är han inte söt....

Simons kommentar var: Är det inte lite väl dyrt för kräftbete??
Jätte kul...
I morgon åker vi till Virserum. Simons mamma fyller 60 så det blir tydligen stort kalas. Hoppas jag hittar något passande i garderoben till det.
Tränade hund i tisdags. Ebba gick i korgen ordetligt för förstagången. Jag är verkligen jätte nöjd, gud så bra hon gick. Tackar gudarna för att man har en figge som Matti också, guld värt.
I går körde jag upplet med båda vovvarna och lite lydnad. Har börjat med ställandet på Max och med Ebba så finlirar vi krypet. Sen var det en lång skogspromenad för båda.
Var även och red ca 1timme, snacka om ont i röven idag:( Och du Matti: Jag menar att jag red på HÄSTEN!!!
Ni som har små hundar kolla även in den hä länken: www.lechien.se  julklänning neranför är därifrån...
En annan får ju hålla tillgodo och drömma ett tag.....


För alla som undrar. Äger 3 mallar och en schäfer.....


RSS 2.0