Tävling osv.

Ja i morgon är det dax för Simon och Eddie att debutera i högre skyddet. Självklart jobbar jag:( Skit surt, men vad gör man.
Så lycka till:
Emma och Diva, sök
Matti och Åskar, sök
Tobbe och Cliff, skydd
Markus och coch, skydd
Tony och Carro, skydd
Simon och Eddie, skydd

I tisdags på träningen så var Kalmarposten och tog kort, på skyddsträningen. Så kolla in det om ni har möjlighet:)
Sen till hästen, hämtningen blev inte riktigt som vi tänkt oss, så vi kör vidare, här kommer lite bilder på honom iaf:
Fellow:

 Bröllops vagnen

Har varit och tittat på Linkan valpar åhh så söta de är, man blir ju inte mer än sugen:) Men ska inte Simon och jag sluta i varsitt hus så ska jag nog inte bli mer än just sugen:)
Men vet ni någon som letar malle kan jag verkligen rekomendera att gå in och kolla på www.linklexx.se finns två hanar kvar:)

Blir nog ingen tävling för mig och Ebba nästa lördag. Vi har läger i Västervik med företaget och tjänstehundarna, och vi har inte kört sök på länge så jag känner mig inte helt hundra. Känns bättre om man är riktigt taggad och känner att allt är väl genomkört:) Men Ebban och jag har tid på oss.
Har ju även fått en ny uppkörningstid den 20 maj, så det kan va kul att vara med på lägret:) 
Fick även reda på att vi har företagsfest den 20, tjohoo. Blir paintball och femkamp. Ska bli kanon kul:)

Ikväll blir det att åka ut till Linkan och Katja. Blir nog lite majbrasa och dricka:)

Även ett JÄTTE GRATTIS till Annelie och Lindjax Extra som är uppflyttade till lyd klass 2, på super fina 179,5 p.

Tack och hej:)

Här kommer Back On Tracks svar:

NatDopKs beslut

 
 
 
Vi på Back on Track har blivit väldigt förvånade över både beslutsprocessen och själva beslutet från Kjell Bräster, enligt uppdrag från Nationella Dopingkommissionen (NatDopK) för hund, rörande beslutet om att dopingklassa Back on Tracks hundtäcke.

Vår VD har talat med Bräster, som har lämnat följande information:

 • Produkter som marknadsförs med orden smärta och läkning skall klassas som doping eller som otillåtna metoder, enligt NatDopK. Lindrar en produkt smärta så ska den dopingklassas enligt djurskyddslagen eftersom annars kan konsekvensen bli att man tävlar med ett djur som borde vila eftersom man bara dolt smärtan.

 • NatDopK för hund intresserar sig inte av dopingklassning beträffande andra djur än hundar.

 • Bräster säger sig inte ha några specifika kunskaper om vår produkt. Han säger vidare att han inte besitter kompetensen att bedöma hur den fungerar.

Efter denna korta dialog hade vår VD väntat sig att få komma till tals beträffande produktens funktion, vilken är att reflektera hundens egen värme. Det hade varit värdefullt att komma i dialog om varför man vill dopingklassa en produkt som är skadeförebyggande och hur man anser att NatDopK för hund skall hantera andra värmande täcken eller hur länge en hund får stå i solen innan den startar. Vi vet alla att våra leder får mindre smärta när vi vistas i varma länder, liksom att värme är bra för leder och muskulatur. Ska då inte hundarna få dra nytta av det inför tävlingar?

Idag står det i Nationellt dopingreglementet för hund under otillåtna metoder:
s k alternativa behandlingsmetoder. Exempel på de sistnämnda är bl a TNS (transkutan nervstimulering), laser, ultraljud, elektricitet, joniserande strålning, akupunktur och kiropraktik.

Ifall dopingkommissionen har tänkt lägga till en ny grupp såsom värmande täcke hade det varit lämpligt med ett möte där parterna hörs, där man stämmer av konsekvensen av beslutet.

Om det endast är marknadsföringen NatDopK för hund har reagerat på hade det varit lämpligt att meddela detta till oss, samt ha givit en deadline att åtgärda den.

Back on Track önskar nu ett utdrag ur mötesprotokollet från NatDopK för hunds styrelsemöte där beslutet om dopingklassningen av vår produkt togs.

Back on Track är tacksamma för det stöd vi nu får av upprörda hundägare och hoppas på att vi gemensamt kan få till stånd en dialog med NatDopK för hund och kanske få igång en mer rättsmedveten process.

DEJSAN:)

Här kommer lite bilder på Dejsan som jag hade förut. Hon bor numera hos Hanna:)
Lycka till med er fortsatta tävlingskarriär.
Bilderna är från Hanna och är tagna på deras två sista tävlingar nu:)
!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ejioz8N9h3U&eurl=http://www.f

Kolla in det häär!!!!!!!!!!

MH och HÄST

Hej hej.
Ja i helgen har det varit mycket bilåkning:)
Började i lördgs med att gå upp klockan 5 på morgonen för att styra bilen 30 mil mot Ängelholm, med Anna och Erik...
Vi har nämligen tittat ett tag på häst. Nu var vi och tittade på en godkänd tinker hingst från Irland. Å gud så fin han var. Jag som alltid varit halvblods människa men det här var en sagohäst på hög nivå. Fick inga bilder men har filmat lite, så jag kan nog ta lite bilder på TVn så får ni se honom. Tanken är att börja köra. Han är körd massor nere i Holland, både maraton lopp, dressyr och bröllop. Han var tydligen parkörd med ston också:) Så vi tillbringade dagen att köra häst och vagn. Verkligen en super trevlig häst. Ska bestämmas inom det närmaste om han blir Kalmar bo eller inte. Återkommer om det.
Sen åkte vi hem, jag packade om bilden och sen begav sig Simon och jag till Göteborg. 
Max hade ju sitt MH i Backamo igår. Vi har ju 40 mil så det tar ju en liten stund att åka på ett bräde. 
Tack så super mycket Andreas och Jennifer för vi fick sova hos er.
Sen styrde vi kosan mot Backamo klockan 07.00. Kom fram i god tid vildet var skönt eftersom jag hade start nummer 1.
Max gjorde ett G MH i mina ögon, och beskrivaren tyckte väl ungefär som jag. Att han är fortfarande väldigt omogen, men man såg på spökena att han har ett riktigt paket i sig. Han blev riktigt förbannad:) Lite roligt för det har man aldrig märkt på honom innan.
Tyvärr blev jag lite besviken på syskonen där det var 2 som reagerade stark på skotten.
Men man märkte att hans okoncentration tog över nästan överallt. Lite synd, men det kan och är en rolig kille att jobba med:)
Har även några stora GRATTISAR att slänga ut:
MICKE och GILLA, vinst och uppflytt till högre sök
NETTAN och RIXI till uppflytt till högre spår och vinst
MALIN och TILI (eddies syster) till uppflytt till elit spår 
MICKE och MINI till 288,5 p i appellen och uppflytt till lägre
ANNA och DENGAN till 607,75 p i elit spår
PATRIK och URAX till 608,25p i elit spår, även ett stort Grattis i efterskott på din 25 års dag:)
EMMA och ATLAS till ett bra genomfört MH i Backamo
Hoppas jag inte har glömt någon nu:)
Vår kalender börjar med tävling för mig, tror jag, lägre sök, sen har jag högre spår i Mönsterås, och även ett lägre skydd till sommaren:)
Tyvärr har jag fått munkavel om Simons tävlingar så vill ni veta tjata på honom:)
Höres bye bye
 


Bilder

Lite nya bilder från lägret. Tagna av Kerstin och Tony:) Super tack...

Sitta fint innan matte säger pass på:)
 Pass på:)


Lite sur:)

Kolla in gapet, hon kan bli lite sur iaf

Vinst. Yes han dog:)


På söndag är det MH med Max. Ska bli väldigt kul. Hmm att starta först klockan 08.30 i Backamo har ju bara ca 40 mil:)

Hej svej.

OJ OJ!!! Intressant

Angående den hundväst som säljs
under varumärket "Back-On-Track"

Nationella Dopingkommissionen (NatDopK) vill uppmärksamma SKKs medlemmar på att västen Back-On-Track marknadsförs med information om att den har egenskaper som påskyndar bland annat läkning av olika skador på hundar, och/eller häver smärta för hunden och att detta sker genom att västen är preparerad med ospecifiserade keramiska substanser.

Därigenom har NatDopK beslutat att västen faller under Dopingreglementets 7.1 Otillåtna metoder, vilket betyder att det är 14 dygns karenstid efter det att västen använts. Karenstiden innebär då att hundägaren inte får använda "Back-On-Track-västen"14 dygn innan hunden deltar på prov, utställning eller tävling. Denna karenstid gäller oavsett om hunden anses vara frisk eller inte.

NatDopK vill uppmärksamma att västen Back-on-Track marknadsförs med att ge följande effekter;

 • Smärtlindring
 • Lindrar inflammation
 • Minskar muskelspänning
 • Ökad blodcirkulation
 • Läkning påskyndas
 • Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
 • Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
 • Förebygger skador i muskler och leder

NatDopKs beslut grundar sig, dels på Dopingreglementets 7.1 Otillåtna metoder, dels på det faktum att Djurskyddslagen föreskriver att djur som är sjuka eller har/visar smärta inte får belastas. Med andra ord inte delta vid prov, tävling eller utställning. När det gäller träning kan inte lagen tolkas på annat sätt än att endast rehabiliteringsträning är tillåten.

När det gäller Nationellt Dopingreglemente för hund ska det också uppmärksammas att detta skiljer sig på ett flertal punkter från dopningsreglementen på humansidan. Orsaken till detta är främst att det rent juridiskt anses att varje människa själv svarar för sin behandling och medicinering. Detta kan av ganska självklar anledning inte ett djur svara för.

För de hundägare som önskar använda en värmande väst så är till exempel västar av Neupren- eller Fleecematerial tillåtna för att hålla sin hund varm.


SVENSKA KENNELKLUBBEN

Kjell Bräster
Nationella Dopingkommissionen för hund
e.u
Jag använder inte back on track till Ebba, men jag har obtrack, undra om det är samma???
Vad jag fattar så får man inte ens träna med ett BOT för då får det bara rehabilitering för man anser inom lagen att hunden är sjuk.
Var tog allt förebyggande vägen?????

Kul Och Tråkigt

Har hunnit komma hem och pusta lite från påsk lägret. Det har varit sååå kul och givande, har fått massor med hjälp och tips..
Började torsdagen med att jag åkte hemifrån innan simon eftersom han jobbade till 15.30. Så jag befann mig i Målilla lite efter klockan ett.
Sen började allt med en gemensam genomgång om hur dagarna skulle se ut. Sen var det dax att diskutera våra problem och lite lösningar varje grupp för sig. Det fanns lydnad, som Anna höll i. Sen sök, som Patrik hade. Spår med Micke Rydberg, och så skyddet med Jonas Wallén.
Vi som var med i skyddet var: Sanna med Bosse, Sandra med Joy, Kerstin med Ullma, Tony med Carro sen var Henke med och körde lite hund och figgade och så jag med Ebba. Även Simon och Pollo samt Nettan och Rixi, var med en del pass.
Mitt mål med Ebba var att få fram lite mer attityd i korgen på henne. Hemma har hon mest bara plockat fram kamp skallet och aldrig varit riktigt sur, och jag vill ha en hund som tror hon äger allt och alla när korgen kommer på. Jag har ju även med henne i jobbet. Så nu är det slut på alla jäkla kamp duttar i korgen.:)
Har fått massor med hjälp, Ebba visar redan en helt annan attityd med korgen på. Är jätte nöjd med alla hennes pass är en helt annan hund. Bara att hoppas att man kan bibehålla detta hemma nu då:)
Har fått en massa tips på transporter, dubbeln, när hunden vill titta på föraren i anslutningar osv.
Första kvällen så gick vi och la oss efter maten på kvällen. Fredags kvällen bestod av påsk mat och sing star tävling, gissa vilka som vann, SKYDDET!!!!! På lördags kvällen var det lekar som besod av jucka leken:) uppletande för hunden med div saker. Sista grenen var att hunden skulle hålla en slev med ett ägg på, sen skulle den gå slalom mellan koner. Hmm så och så med det. Men vilka vann, SKYDDET!!!!!:)
Har varit en helt oförglömlig helg. Tack Nettan och Anna för en kanon läger, bra mat, kanon instruktörer och fint väder:)
Måste även gratta Janne som blev upplyttad till lyd klass 2 med Hillman Av Centaurus på 188,5 p.
Nu till något tråkigt Eddies mamma Soya gick bort 6/4- 09 pga sjukdom. Soya blev kommunmästare i skydd -07, -08, Elit lydnad, CACIT elit skydd, G lägre klass spår. Vi saknar dig gumman och sänder en tanke till Ann- sofie och Anders som mist sin älskade Soya.
Blev tyvärr inte så mycket bilder eftersom jag filmade mest. Men som tur är så har Sandra skickat över lite bilder till mig på Ebba så jag lägger ut dom.
P O K Icka

 Kolla in dom tårna. Här skrämmer hon Jonas för fullt:)

 Vi är ju snygga iaf:)

TÄVLING

Idag har Simon tävlat appell spår med Apollo. Det blev vinst och uppflyttning på 291,5 p. Ska tilläggas att det var inga jätte snälla domare. Och de gjorde det riktigt bra. Grattis till er.

Oj då

Det är så här man ska göra för att få en massa komentarer, inte blogga på länge:)
Ha ha, har inte haft någon större motivation. Mycket att göra, som vanligt, så all ledig tid går åt att träna hund.
Har anmält lite tävlingar nu 3 st så här långt, sen är det bara att vänta och se om det blir några fler. Förhoppningsvis inte:)
Till min lilla svarta, så är det dax för MH 19 april på Backamo. Ska bli kul att se alla syskon och även hur Max kan prestera. Man är ju inte lite slarvig med miljöbiten när man bor ute i skogen:) Men Simon och jag har bestämt att vi ska lasta in djuren i kärran idag och dra in till kalmaret:)
Lite kul är väl också att Simon ska tävla Apollo dagen innan i Lessebo. Bara att hålla tummarna att det går bra, annars åker jag nog själv på MHt........
Sen stundar det ju även för Nettans läger i Mörlunda, påsk helgen. Ska bli kul att köra ett läger på 4 dar...... Ebba och jag ska vara med skyddsgruppen för Jonas Wallen, intressant. Har inte hört så mycket om honom, med det beror väl på¨att han mest kör ipo och mondioring just nu.
Sen har ju familjen Lindquist/ Björkdahl fått tillökning hela 8 st. 7 fyrbenta och 1 tvåbent. Jätte grattis till alla valparna och lilla Maja:)
Även ett grattis till min far och Petra som köpt en liten gård utanför Hultsfred. Nu kan vi äntligen komma och sova över när ni har hundgårdar:) (Pappa tål inte hund:)
Vi har bytt foder på våra hundar också, gisses vilken skillnad. Både i pris, aptit och viktuppgång, helt sjukt. Vi kör på ett fryst färskfoder som heter fodax. Om ni har några problem med ert torrfoder så kan jag verkligen rekomendera det. Blir lite mer mäck med tanke på att man måste ha det i frysen, men jag kan rekomendera er att ta det:)!!!!!!!
Husrenoveringen, ja Simon håller på uppe på övervåningen punkt slut om det.
Hjälpte till på Kalmar tävlingen i söndags. Hade skyddstävling. Var 8 elit hundar med. Började morgonen med att traska ut ett spår i ös regn, valla en avsöksruta, dyngsur, valla en uppletande ruta, iskallt, köra tillbaka till klubben och skriva på lydnaden blåsigt+hungrig, skriva på skyddet, fint väder iaf men ryggont, säg aldrig att jag inte är intresserad av hundar.
Skämt och sido, tyckte tävlingen blev jätte lyckad. och skyddet var verkligen kanon roligt att se, var några hundar som imponerade stort i mina ögon.
Så Grattis till alla.
Nix nu är det jobb på G.
Höres Chip chipRSS 2.0