Ebba:(

aha då var Ebba opererad:(
Kom och cyklade i södags på väg att ta in hästarna. Är ca 2,5 km enkel resa, så Ebba brukar få följa med, hon älskar att va med där.
När vi kommit ca 1 km så möter vi en rottis med husse och matte på andra sida vägen. Såg redan innan att de hade problem med den, han började rottis grymta och bråka med dom. Men tänkte inte så mycket på det, utan tittade rakt fram och på Ebba, som inte ens gjorde en min åt hans håll, utan bara tittade framåt. Sen bara ser jag hur han kommer i världens fart framför oss och bara flyger på Ebba, som ser helt paff ut. Hon är ju verkligen inte den hunden som vill bråkutan kriker. Han får ett riktigt tag om ryggen på henne. Tyvärr så hade det regnat ute och han var rätt så blöt, så när matte lyckas få loss honom, så sliter han sig och hoppar på henne igen. Men då har jag fått nog. Man märkde ju med en gång att inte Ebba ville båka med honom, så jag släpper kopplet och drar tag i svansen på 50 kg rottisen. Han verkade bli så paff att han släpper, varpå Ebba lomar iväg till hans matte som står vid vägkanten.
Tittade igenom hundarna en snabbis på plats, men ser ingen speciellt. Men som sagt de var ju blöta. Tog deras ummer och lovade att höra av mig om jag ser något senare. Cyklar vidare till stallet, bara för att inte göra så stor sak av det hela. Hon verkade riktigt cool efter. Så väl hemma så linimentade jag ryggen på henne och satte på back on track täcket. Tänkte att musklerna har nog blivit rejält ömma i ryggen, så lite förebyggande.
Går in och ser hur hon slickar sig på ena bak låret. Tittar med hittar inget, men ju längre kvällen går och ju mer hon slickar sig, så tänkte jag att det måste vara något fel. Tar en sax och börjar klippa lite päls. Rätt som det är så tar jag tag i en bit päls och lyfter bort som ett lock:( därunder är det ett hål hela vägen in till muskeln. Alltså riktigt djupt.
Fick tid hos vet dagen efter. Och som sagt operation. Hittade ett hål till på halsen, men inte lika djupt.
Så nu har hon drän både på bak och på halsen. Ser inte alls roligt ut.
Stackarn ska vara still i 9 dagar. Bara allt läker som det ska nu.
Men som tur var så är hundens husse och matte kanon bra. De står för allt,och var med hos vet dagen efter. Hussen tog tom ledigt från jobbet. Men sen fick hon ju stanna hela dan, för operationen tog sin tid.
Skönt att slippa dra in polisanmälningar osv, och att man kan skiljas som vänner. De går en del med honom här ute hos oss.
Tydligen var anledningen att de haft en nosgrimma på honom, och han hade backat ur den och kommit lös. De sa att alltid har dubbla koppel på den när de går i stan, men nu är det nog dags att ha det i skogen också. Finns ju faktiskt en del hundar här ute...
Simon han är i Danmark. Han är på semester med familjen i en vecka. De hade varit i Tyskland igår, mums mums:)
Är lite läger på G nu. Nu till helgen är det Växjö, på Centaurus. Helgen efter är det spår läger i Oskarshamn och sista helgen ska jag tävla. Får väl se, nu blir det ju inga läger för min del, men man lär sig ju mycket på att titta också:)
Nu är det tisdgasträning med gänget, så nu måste jag tyvärr åka.
Pok
Här kommer lite bilder på min lilla sjukling. De är från kennel lägret vi hade:)


Hon apporterad faktiskt korven:)

Budföring. tjohoo

Fick extra poäng om hunden kunde något trick:)

Uppletande, jätte konstigt att man fick bita i kudden:)

Fick pris för att Ebba och jag hunnit med så mycket på så kort tid. Är jätte kul att man blir uppskattad för det man gör:) Snygg tröja också:)

Kommentarer
Postat av: Mia

Stackars lilla Ebba. Hoppas att såren läker som de ska. Vi skulle ju nästan kunna ha en Malleträff i företaget....Kram

Mia//

2008-10-28 @ 17:24:06
Postat av: anna & zelda

usch låter inte som någon rolig historia men vilken tur att husse å matte är bra. vi hade ju inte lika tur med hussen till den schäfern som hoppade på zelda så han blev ju polisanmäld. hoppas hon kryar på sig ordentligt nu.

massa kramar till er!

2008-10-28 @ 18:33:23
URL: http://annazelda.blogg.se/
Postat av: Nettan/Emma

Hm det var inget roligt att läsa..

Stackars Ebba,,Tur att det trots allt finns snälla hundägare =)Hoppas du får nåt gott av Simon när han kommer hem..Syns o hörs kram Nettan/Emma

2008-10-28 @ 20:34:52
URL: http://www.piggabrukshundar.se/
Postat av: Eva med Stella & co

Hej !

Om du vill kolla in Stella så finns massor med bilder från dagens lydnadsträning. Stackars Ebba hoppas det läker fint nu så ni kan tävla ...

Hälsningar från Gråmanns Stella med familj :)

2008-10-28 @ 23:49:39
URL: http://www.redattraction.com
Postat av: Emma, Fian & Hexa

Ja, inte såg det trevligt ut inte :( Självklart håller vi tummar och tassar för att det ska bli bra.

2008-10-29 @ 08:22:29
Postat av: anneli/emma

hej hopp!du har visst samma flyt som vi, bara massa veterinär besök!!hoppas nu att allt blir bra

2008-10-29 @ 12:57:01
Postat av: Icka

Tack så jätte mycket för alla hälsningar. Läser alla för Ebba och hon tackar också, hon hoppas även att det inte läker så fort, så hon får fortsätta ligga i sängen och soffan ett tag till:)

2008-10-29 @ 14:07:43
Postat av: Malin

Usch! Hoppas hon piggar på sig och att allt läker fint!! Kram

2008-10-31 @ 11:22:19
URL: http://www.smedjebacken.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0