Spårläger

i Oskarshamn har vi haft i helgen. Jäklar vilket bra läger. Kan inte uttrycka med ord hur nöjd jag är....
Thomas Wiman, utbildare inom polisen mm var det som höll i spårlägret.
Snacka om att man har gjort fel. Hur många känner inte igen sig i följande.
- Går du spår åt mig. Jag vill ha 6 pinnar, vinklar. Inga pinnar i vinklarna, och akta så du inte går in på Arnes spår.
Och det ända som räknas när man gått spåret är om alla pinnarna är med hem. Sen kanske hunden har lärt sig massor av bra saker på vägen.
Vi har lärt oss hur man lägger olika spår så som: konkuransspår, tappteknik, förledningsspår, driftrutor, släppspår, sökspår mm.
Driftrutan är en kanon bra start för påsläpp i rutan.
Är så skönt att va på ett spårläger där man inte ska lära hundarna en massa, utan att vi har fått en massa tips på olika spår man kan lägga när de olika problemen kommer.
Började på lördagen med att lägga på öppet.
Startade spåret med en driftruta för att få hunden i rätt fack, sen en båge, ett virrvarr, båge ut och ett slut. Alla hundarna blev lite fundersamma, men skötte det kanon fint.
På eftermiddagen så la dom ungefär samma spår men med lite mer svårigheter i såsom stjärnor T osv.
Såg även en hund som tränade tapp teknik.
Söndagen började med att vi diskuterade tapp tekniken och lite konkurans spår.
Åkte ut i skogen och så la vi spår för att träna tappteknik, förledningsspår och konkuransspår. Var kanon kul att kolla på hundarna hur de löste alla uppgifter. Riktigt kul avr att se konkuransspåren och tapptekniken.
Kommer verkligen att använda mig av följande tekniken.
Max har ju som sagt haft lite bråttom i spåret och lätt villat bort sig bara för att det just gått för fort. Var ute och la ett av våra många spårövningar till honom idag, och jag kan bara lyfta på hatten......
La även ett spår till Ebba. Började på vår äng, la en drift ruta en böj, ett virrvarr och ett tapp, över vår stenmur och några meter på vår grusväg, in på grannens gård och igenom hans staket, där fick vi även träna på förledningar, ut genom hans grind och ut på asfalten, spårade en bit på asfalt och sen igenom vår grind och slutpinnen uppe på stentrappan. Gick helt kanon. Men tack vare att hon var i rätt fack hela tiden, jag säger bara inga 7-8% mer utan 70-80% är det som gäller nu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vill även tacka Calle och Angelica för att vi fick bo där under natten och till Micke och Emma som annordade detta läger.....
På lördag är det tävling, önska mig lycka till:)
Pok

Kommentarer
Postat av: Micke,Jilla

Hej Hej!!!! Nu är det slut på SBK spåren helt nya givar eller hur.kul att alla var nöjda det är ju mycket runt omkring till dagen D. men nu vet vi att det går Tomas ringde på måndagen även han var nöjd med hundarna och upplägget av helgen. ang din kommande helg så går det bra aka du se, man ska ju inte säga L.... ... hej

2008-11-25 @ 17:03:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0